Saturday, January 21, 2017

Welcome 2017

GOOD BY 2016
You made me cry, made me laugh but it time to move on..
WELCOME 2017
To chase my dream become reality in number 9,10 & 11
MY DREAM
1. kawin (11.08.2013)
2. beli rumah- beli tanah je rumah hubby buat. Hehehe (tahun 2013)
3. G luar negara (tahun 2012)
4. keja kt sabah@sarawak (tahun 2011)
5. bg ma duit wat rumah (tahun 2013)
6. beli kereta (tahun 2002)
7. buat amal kebajikan kt rumah ank yatim (tahun 2003 hingga 2008)
8. Bawak ma g mekah (2015)
9. Buka kedai
10. Sambung study.
11. Dapat baby

Monday, January 4, 2016

Welcome 2016


GOOD BY 2015
You made me cry, made me laugh but it time to move on..

WELCOME 2016
To chase my dream become reality in number 9,10 & 11

MY DREAM
1. kawin (11.08.2013)
2. beli rumah- beli tanah je rumah hubby buat. Hehehe (tahun 2013)
3. G luar negara (tahun 2012)
4. keja kt sabah@sarawak (tahun 2011)
5. bg ma duit wat rumah (tahun 2013)
6. beli kereta (tahun 2002)
7. buat amal kebajikan kt rumah ank yatim (tahun 2003 hingga 2008)
8. Bawak ma g mekah (2015)
9. Buka kedai
10. Sambung study.
11. Dapat baby

Monday, September 14, 2015

2nd Anniversary Celebration

04 Syawal 1434H.. tarikh kami diijabkabulkan..Alhamdulillah 04 Syawal 1436H tiba lg sedar tk sedar 2 tahun sudah kami di alam perkahwinan. Banyak suka duka yang kami lalui bersama saban hari minit dan saat. Tak sedar masa berlalu begitu pantas macam baru je kami kahwin tup tup dah 2 tahun pun.

Sepanjang tahun ni jika diimbau kembali, hari-hari kami penuh ceria, happy, bahagia la orang kata, jaranglah kami bergaduh ataupn tak pernah gaduh kalu ada pun sebab nk bermanja maklumlah kami di perkahwihan jarak jauh (PJJ) sorg di kl sorg di kuching sarawak.

Paling membahagiakan bila kedua-duanya bersabar, bila ada masalah kami berdepan dengan rasional dan fikirkan masalah tu bersama tp yg byk sabar my hubby lah.. Heheheh. 

Tekanan memang ada, selalunya tekanan tempat kerja sbb sorg2 di bumi sarawak. Ingat lagi pesan ni, "jangan bawa tekanan kerja ke rumah". Hal office, biar di office saja, hal di rumah kena pastikan tiada tekanan. Alhamdulillah, suami seorang yang sangat bertimbang rasa, penyabar, rajin dan memahami wlp PJJ my hubby sentiasa sabar dlm byk perkara.. 

Tp kalu ada waktu cuti panjang ke hubby dtg kuchinh bab2 hal masak, serah kat my hubby, kadang2 bkn kadang2 tp selalu nya hubby mmg suka manjakan saya, biasanya my hubby yg masak ☺️. Dan ada masa kami masak bersama n saya tukang sibuk je maklumlah jarang jumpa, tak pernah sehari pun dia biarkan saya seorang di dapur. Kadang tu, ada juga saya yang tinggalkan dia sorang. Tapi, saya selalu tanya dulu, "tak pe ke ni (masak)?". Saya ulang ayat ni berkali-kali nak pastikan betul ke boleh ni saya tinggalkan dapur ni kat hubby. "Tak pe, boleh.. boleh.." so, saya pun apa lagi, hahahaha "ok, kalau macam tu sayang dok depan, kalau nak apa-apa panggil je ye, I love you." Haaaa.. ayat pancing tu, nak ngelat masuk dapur. "You are the best husband, b"

Walaupn kami masih lg belum dikurniakan zuriat kami yakin dgn ketentuan dan kehendak-NYA dan ALLAH tk kn berikan apa yg kami ingin sebaliknya DIA bg apa yg kami perli... Kami selalu berdoa kebahagian kami ini kekal hingga hujung nyawa membawa ke syurga. Sama-sama perbaiki diri menjadi pasangan yang diberkati dan diredhai Allah. Amin

Selamat ulangtahun yg ke2 b, love u until jannah.


Sunday, June 7, 2015

Happy b-day MY Love MAA


Maaa yang di sayangi…
Kalau boleh angah nak sgt setiap saat adalah masa untuk MAA
Kalau boleh angah nak sgt setiap ruang di hati adalah untuk MAA
Kalau boleh angah nak sgt, setiap sen yg angah dapat dr kerja adalah hadiah untuk MAA
Kalau boleh angah nak sgt , setiap hal gembira akan angah kongsi dgn MAA biarlah titisan air mata MAA mengalir kerana angah bkn lah masalah tapi hanya titisan gembira dari MAA untuk angah
Kalau boleh angah nak sgt,  setiap harta angah ruangan pewaris adalah nama MAA
Kalau boleh angah nak sgt, setiap gerak geri angah akan menjadi pengetahuan MAA
Tapi…
Angah hanya boleh melihat MAA dari jauh memerhatikan MAA dari jauh dapat mendengar suara MAA melalui telefon hanya itu yang angah boleh buat dan satu dpt angah lakukan dari jauh sentiasa memanjatkan syukur ke hadrat illahi atas kehadiran MAA, sejak angah lahir, tika kanak-kanak, tika remaja, tika susah senang angah, jatuh bangun angah.. hanya MAA sentiada ada disisi..
Doa angah sejahterakanlah MY LOVE MAA dan kuatkan semangat angah untuk merealisasikan semua impian MAA tanda terima kasih angah untuk MAA, berbakti semampu angah dulu,kini dan selamanya..
TERIMA KASIH MAA lahirkan angah dan besarkan angah dgn penuh kasih saying sehingga angah Berjaya macam sekarang….
JASA MAA tak mungkin dapat angah balas sampai bila-bila. Sayang MAA selama-lamanya……
SELAMAT HARI LAHIR MAA

Maa…
Dalam senyummu
Kau sembunyikan letihmu, penatmu dan segala susah payah untuk kami…
Derita siang dan malam menimpamu tak sedetik pun menghentikan langkah dan semangat mu untuk membesarkan dan terus memberi harapan pada kami anak-anakmu untuk terus menjadi yang terbaik seperti sekarang…. Terima kasih MAA kami sayang maa selama-lamanya J

Thursday, April 30, 2015

Special my b-day 2015 from my lovely hubby

Kejutan Dari Encik Suami

28.04.2015 (mlm sebelum hari lahirku)
My hubby : mlm ni b masak utk ayg ya hadiah bday (katanya...)
Aku : ok syg..
Gogeng gogeng hubby kt dapur siap lah hidangan mkn mlm "daging goreng special" (katanya..la)
Alhamdullilah... Kenyangnya..Tq B...w/pon hanya masakkn mkn mlm dan daging goreng aje...ayg dengan ikhlas hati menerimanye..

29.04.2015 (tengahari waktu nk lunch)
Dapat whatapps dari hubby, 
My hubby : Syg jom kuar lunch sama2 
Aku : ok, nanti b smp bg tahu?
My hubby : kita mkn kt seceret resepi lah leh mkn kek kn hari jadi syg
Aku : yeaaaaa... Dpt mkn kek ingatkn daging goreng smlm dh cukup dh.. Hehehe..
Gembiranya hati dpt mkn kek.. Hahahaha.. Pandai sungguh en.suami ni bila saja nk nyakat wife dia nga daging goreng je... (Konon3nya lah)
Tq syg.., syg b ketat2.. Muahhh

29.04.2015 (ptg masa blk kerja)

Aku : masuk2 kereta terus bercerita kejadian yg berlaku kt opis hari ni... (Popetpopetttttttttt my hubby pun dgr n layankn je lah karenah wife dia ni) 
My hubby : syg....
Aku : ya b.. Napa?
My hubby : sambil tunjukkn jari kt depan cermin kereta....
Aku : wahhhhh, terkejut giler.. Biasalah air mata meleleh laaaa (kn manja.. Hahaha) tq syg
Alahai....sweet plak suamiku ini...nk jd Mcm hero2 drama ar tu..(apsal x wat cam drama tu...letak bunga 1 bonet keter....wawawa...:D )

My hubby : bini b ni kalu tk tunjuk mesti tk perasan smp sudahkn.. Suprise yg tk jd suprise.,
Aku : bini b ni bkn pemerhati mcm b.. Hahahahaha.. Tq syg lama dh nk subang ni. Pandainya beli...
Nak tgk resit..,
My hubby : biarlah rahsia...
Aku : mesti beli kat mana3 kn (tk percaya dlm hati)
My hubby : ok teka dulu berapa harga?
Aku : ermmmmm... Rm300+++
My hubby : terus kuarkn resit ......
Aku : meleleh lg air mata.. Ya Allah mahal nya mana b dpt duit kn byk dh abis masa g umrah..
My hubby : apa2 je utk isteri b yg tercinta ni... (Makin laju lahhhhh meleleh ..... Huhuhuhu terharu)

Dlm2 kereta jugak ambik pic... Terima kasih sgt syg... Dari masak daging je, smp mkn kek n akhirnya dpt subang idaman... Ur the best husband i have. Sooooo sweeetttt. Love u
Thank you b for being the best husband and my friend, for being patient with me, for laughing at me and with me, for being yourself, for being the handsomest, for entertaining me, for all your advice and kata2 romantic that i really need. For being so kind to give me kasih dn syg yg tk terhingga. I love you b for sake of Allah, and pray the best for us till jannah. Amin

Wednesday, December 31, 2014

Welcome 2015


GOOD BY 2014

You made me cry, made me laugh but it time to move on..


WELCOME 2015

To chase my dream become reality in number 8,9,10 & 11


MY DREAM

1. kawin (11.08.2013)

2. beli rumah- beli tanah je rumah hubby buat. Hehehe (tahun 2013)

3. G luar negara (tahun 2012)

4. keja kt sabah@sarawak (tahun 2011)

5. bg ma duit wat rumah (tahun 2013)

6. beli kereta (tahun 2002)

7. buat amal kebajikan kt rumah ank yatim (tahun 2003 hingga 2008)

8. Bawak ma g mekah

9. Buka kedai

10. Sambung study.

11. Dapat baby

Tuesday, December 2, 2014

KEJUTAN HAPPY B-DAY MY LOVELY HUBBY

Masa terus berlalu n tahun berganti tahun. Hehehehe suprise utk hubby kali ni agak menarik sbb dpt wat hubby nagis. Hahahaha. Hubby nagis n aku ketawa riang sbb dpt kenakn hubby. 
Bermula dgn tak wish bday rasanya dlm 5thn kt org bersama aku merupakan org yg pertama akn wish tahun ni aku tetapkn hati spy tk nk jd yg pertama. Konon2 tk ingat wlp hati ni bergelora dup dap dup dap nk wish. N akhirnya berjaya kul 9.00 pg hubby tanya dh knp tk wish napa lupa. Hahahaha 😆😆😆😆😆 ketawa je aku. Hehehehe syg suprise yg besar lg menanti. N jeng jeng jeng.. Kul 10 hubby dpt suprise dr aku. Terlerai sudah. Seronok sgt bila hubby hepy.. Jadi suprise dr aku. 
Thank you b for being the best husband and my friend, for being patient with me, for laughing at me and with me, for being yourself, for being the handsomest, for entertaining me, for all your advice and kata2 romantic that i really need. For being so kind to give me kasih dn syg yg tk terhingga. I love you b for sake of Allah, and pray the best for us till jannah. Amin
SELAMAT HARI LAHIR SYG